Bygga hus är tekniskt underverk!

Att bygga ett hus är verkligen det mest tekniska man kan göra; bygga en stadig grund, sedan väggar, fönster, tak och sedan dela in huset i rum. Men hur vet man att huset är tillräckligt stort? Hur ska man beräkna en sådan sak, man vet ju inte vad som händer, om de som bor i den blir fler; först ett par. Sedan kanske barn kommer in i bilden. Barnen blir stora, behöver lekrum, sovrum och föräldrarna behöver väl mer än ett sovrum? Ska någon av dem jobba hemma, ja då behöver man ett kontorsrum.

100 kvadratmeter borde väl räcka?

Man får väl beräkna ett hus att vara minst 100 kvadratmeter för en familj på 4 personer. Köket och vardagsrummet ska väl vara dubbelt så stort som föräldrarnas sovrum och barnens rum kan vara minst. en bostad på 100 kvadratmeter för en familj på 4 personer borde gott och väl räcka, men vad händer om man plötsligt får 3 barn? Hur gör man då? Det är väl då som man gör en tillbyggnad.

En tillbyggnad är ett bra alternativ

Att göra en tillbyggnad måste vara bra mycket enklare att bygga än ett helt hus, får man väl anta. Alla arkitekter måste väl rita hus, som kan växa, eller? Numera är bostadsmarknaden ganska stor. Många vill sälja sina hus på grund av skenande elpriser. Människor tror inte att de kommer att ha råd med sina hus, och känner att ekonomin är osäker. Då kanske man inte köper ett nytt, större hus om man blir fler i familjen. Då är en tillbyggnad ett bra alternativ.