Arbetar du med teknik hemma?

Har du ett eget företag? Många egenföretagare som hittar rätt nisch, kan överleva, trots pandemin (som den senaste med Covid) och inflation, ökade mat- och bensinpriser. Har du hittat rätt nisch kan du få en regelbunden intäkt, det är det viktigaste. Ett av dessa områden som lär växa i framtiden är allt inom programmering. Det kommer inte att minska, snarare öka inför framtiden.

Andra som har startat företag i garaget

Men att starta ett företag är tufft. Kan man börja i liten skala, så är det bra. Tänk på Macintosh, som senare blev Apple, startade i ett garage. Många egenföretagare startar egen verkstad i sitt hus. Det är alltid bra, för då kan du hålla nere kostnaderna för byggnaden som du har verkstaden i.
Året var 1979 och Steve Jobs och några andra ingenjörer besökte datorföretaget Xerox. Det blev startpunkten för ett mycket framgångsrikt företag som fick namnet Apple, som sålde Macintosh datorer med start 1984. Resten vet vi, är historia – och en framgångsrik sådan. Så om du är i starten av ett företag, så kan den bli minst lika framgångsrik som Apple, bara du inte ger upp utan fortsätter.

Ha verksamheten i sitt garage – en bra idé!

Så att starta ditt företag i ett garage är bara naturligt. Om garaget dessutom är i ditt hus, så slipper du dyra omkostnader för din arbetsplats. Har du en egen ingång till garaget, så bevilja Skatteverket garaget som din arbetsplats och du kan dra av för kostnaderna som du har för garaget.

Men hur är det med restan av hus och är det dags att måla om garaget? Arbetar du heltid, och många egenföretagare jobbar till och mer än heltid, så hinner du kanske inte dessutom jobba med underhållet av garaget. Varför inte anlita en målarfirma?

Att googla “fasadmålning stockholm” så bör du få tag i en målarfirma i Stockholm, om du inte bor i Stockholm, är det ju inte så stor idé att skriva in Stockholm i sökrutan. Skriv i stället orten där du bor så bör du få tag i målarfirmor där du bor. När du väl har fått namn på några bra målarfirmor, så är det bara att kontrollera omdömen på de målarfirmor som du får namn på från Google. Sedan är det bara att ta kontakt med dem som har bäst omdömen.
Be om offert så du inte får någon obehaglig överraskning när du ska betala för fasadmålningen.